Tyrmistyttävä väite hauskasta valokuvausilmiöstä: ”Rasistista!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme toukokuussa kuinka planking-valokuvausilmiö on levinnyt räjähdysmäisesti maailmalla ja aiheuttanut myös ongelmia viranomaisten kanssa. Sittemmin poliisi ja vakuutusyhtiöt ovat varoittaneet ilmiöstä, joka on aiheuttanut jo vakavia loukkaantumisia ja kuolematapauksia.

Nyt suosiotaan koko ajan nostava valokuvausilmiö on saanut osakseen harvinaisen tyrmistyttävän syytöksen, sillä ilmiön väitetään olevan rasistinen. Siihen liittyvissä valokuvissa maataan vatsallaan kasvot maahan päin, ja se viittaa joidenkin kiihkoilijoiden mielestä orjakauppaan ja on siten rasistista.

Yksi näistä todellisuudentajunsa menettäneistä kriitikoista on hiphop-tähti Xzibit, joka totesi etteivät kuvat ole hauskoja ja että ihmisten pitäisi tietää asioista paremmin. Hänen mukaansa vatsallaan poseeraaminen viittaa nimenomaan orjakauppaan. Syytökset kuitenkin tyrmättiin eilen laajasti sosiaalisessa mediassa, ja ne leimattiin tökeröiksi yrityksiksi kalastella julkisuutta. Nyt odotetaan koska Hollywoodin juutalaiset elokuvapomot kieltävät suihkujen esittämisen elokuvissa.

Vaarallista planking toki on. Useat planking-kuvissa vaarallisissa paikoissa poseeranneet ovat nimittäin menehtyneet muiden muassa pudottuaan kerrostalojen parvekkeilta. Monia on myös pidätetty heidän poseerattuaan esimerkiksi poliisiautojen päällä. Nyt englantilainen 14-vuotias poika on joutunut vaikeuksiin poseerattuaan planking-kuvassa junanraiteilla.

Kuva: Facebook

Ilmiössä on tarkoituksena on maata valokuvattavana erikoisissa paikoissa. Sääntöinä on, että kuvattavan tulee poseerata oikosenaan ja ilmeettömänä kädet ja jalat sormia ja varpaita myöden ojennettuina. Innokkaimmat harrastajat ottavat kuvan poseerauksestaan, antavat sille nimen ja julkaisevat verkossa esimerkiksi Facebookiin varta vasten perustetulla sivulla.

Kuva: Twitter

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook