Syöksyvirtaus aiheutti tuhoa suomalaisfestareilla: ”Ukkonen vei voiton”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuonna Porissa järjestetyssä Sonisphere-tapahtumassa harvinaisen raju syöksyvirtaus aiheutti ennennäkemättömän laajaa tuhoa. Eilen vastaavanlainen tapaus sattui hieman pienemmässä mittakaavassa Oulussa, jossa festarialue kärsi vakavia vaurioita.

Lauantai-illan poikkeuksellisen tuuliset ukkossäät horjuttivat Oulussa rakenteilla olleen Piknik Areenan seinää. Muovilla päällystetty telinemateriaali ei kestänyt mereltä puhaltanutta syöksyvirtausta, ja yksi neljästä seinärakenteesta notkahti paikaltaan, jääden kuitenkin pystyyn.

Paikalla olleet kolme Piknik Areenan työntekijää ehtivät hyvissä ajoin rakennusalueelta pois, joten henkilövahingoilta vältyttiin. Tapahtuman tiedotteen mukaan lavarakennelmaa ei voida rakentaa uudelleen samanlaisena ajan ja materiaalin puutteen takia. Lyhyen aikataulun tärkein tavoite on pyrkiä järjestämään Piknik Areenalle suunnitellut tapahtumat normaalilla tavalla. Nyt tapahtuma-alueen seinät rakennetaan aikaisempaa matalammiksi, joten ne kestävät sään kuin sään.