Kohupaljastus: Homoille enemmän palkkaa kuin heteroille

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Massachusettsin osavaltio Yhdysvalloissa on aiheuttanut kohua, sillä se aikoo maksaa enemmän palkkaa homotyöntekijöilleen kompensoidakseen epätasaista liittovaltion veroperustusta.

Cambridgen kaupungin julkisen sektorin 22 homotyöntekijää ovat löytäneet tuloistaan liittovaltion veron, joita heidän hetero-kollegansa ei tarvitse maksaa. Monet kaupungin homoseksuaalisista työntekijöistä ovat asettaneet kumppaneilleen työnantajan tarjoaman sairausvakuutuksen. Mutta koska he ovat homoseksuaalisessa suhteessa, liittovaltio verottaa tästä kumppanin sairausvakuutuksesta.

Cambridge on ensimmäinen kaupunki, joka maksaa julkisen sektorin työntekijöilleen stipendin, joka on tarkoitettu kattamaan liittovaltion verojen kustannukset. Massachusettsissa on tuhansia laillisesti naimisissa olevia homo-ja lesbopareja, mutta kukaan heistä ei voi saada liittovaltion etuja, koska liittohallitus ei tunnusta samaa sukupuolta olevin avioliittoja.

-Tässä on kyse tasa-arvosta. Tämä kaupunki näyttää mallia siitä, miltä tasa-arvon todella pitäisi tarkoittaa, Cambridgen kaupunginvaltuutettu Marjorie Decker kertoi Daily Mail -lehdelle.