Merimaa Ruisrockista: ”Ei häpeä edeltäjiensä seurassa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikonloppuna Turun Ruissalossa kokoontui jälleen sankka joukko musiikinystäviä Ruisrockin merkeissä. Eilen päättyneessä tapahtumassa kävi järjestäjien mukaan yhteensä 67.000 ihmistä, joista perjantaina 24.000 ja lauantaina 27.000.

Festivaalin kohokohtia olivat etenkin sunnuntain pääesiintyjä Manu Chao La Ventura, joka veti rytmeillään Niittylavan eteen lähes koko festivaaliyleisön sekä perjantain pääesiintyjä The Prodigy, joka piiskasi yleisön hikeen Ruissalon pimenevässä illassa. Manu Chaon lisäksi Ruisrockissa nähtiin viikonlopun aikana myös Fleet Foxesin, Elbow’n ja Anna Calvin ensiesiintymiset Suomessa. Suuren suosion saavuttivat myös perjantaina esiintyneet Hurts ja Paramore.

– Ruisrockin 41-vuotisjuhla sujui loistavasti, yleisötavoite ylittyi. Järjestäjä on tyytyväinen, 42. festivaali ei häpeä edeltäjiensä seurassa. Yleisö viihtyi monipuolisen ohjelmiston parissa ja uudet ruokapalvelut ja Viinimaa olivat hitti, olutta unohtamatta, Ruisrockin promoottori Juhani Merimaa kommentoi.