Transformers 3 on nyt vuoden menestynein elokuva

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Taistelevat jättirobotit valuvine moottoriöljyineen on nyt in. Transformers 3 -elokuva on noussut nimittäin tämän vuoden menestyneimmäksi elokuvaksi. Elokuva teki myös Suomessa kesälomakauden parhaan tuloksen hellesäästä huolimatta.

Transformers 3 -elokuvan myyntitulot ovat nousseet jo 261 miljoonaan dollariin ja samalla se jättää taakseen elokuvat Kauhea Kankkunen 2 (250 miljoonaa), Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides (236 miljoonaa) ja Fast Five (208 miljoonaa).

Transformers jäi äskettäin kiinni kohtausten kierrätyksestä. Nettiväitteiden mukaan Transformers-elokuvassa on mukana kuvia ja kamera-ajoja, jotka ovat peräisin muiden muassa Pearl Harbor ja The Island -elokuvista. Elokuva menestyi myös ilman Transformers-typy Megan Foxia, joka sai toisen jatko-osan jälkeen potkut haukuttuaan ohjaaja Michael Baytä Hitleriksi. Hänet korvattiin Rosie Huntington-Whiteleyllä.

Michael Bayn ohjaama ja Steven Spielbergin tuottaman Transformers-sarjan uusin osa on ensimmäinen 3D:nä kuvattu, ja elokuvan 3D-toteutus onkin saanut kovasti kiitosta myös kriitikoilta. Elokuvan pääosissa nähdään Shia LaBeouf, John Turturro, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, Rosie Huntington-Whiteley, Patrick Dempsey, Kevin Dunn, John Malkovich ja Frances McDormand.