Daniel Radcliffe: ”En halua enää koskaan Harry Potteriksi”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suosittujen Harry Potter -elokuvien saaga saadaan pian loppuunsa, kun viimeinenkin elokuva tulee tänään ensi-iltaan Suomessa. Viime viikolla elokuvien päätähti Daniel Radcliffe paljasti ajautuneensa ongelmiin alkoholin kanssa täytettyään 18 vuotta.

Nyt 21-vuotias Radcliffe on paljastanut, ettei halua enää ikinä palata Harry Potter-rooliinsa. Hän on näytellyt Tylypahkan taikakoulussa opiskelevaa velhopoikaa kaikissa kahdeksassa Harry Potter-elokuvassa. Radcliffe toivoo ettei Harry Potterin luoja, kirjailija J.K Rowling, kirjoita enää jatkoa Potter-saagalle. Hänen mielestään kirjasarja loppui juuri oikeaan aikaan.

– Olen ainut ihminen maailmassa, joka ei tahdo kahdeksatta Harry Potter-kirjaa. Uskokaa pois, olen antanut 10 vuotta elämästäni Harry Potterille. Nämä 10 vuotta ovat olleet hämmästyttäviä, mutta nyt saa riittää. On hyvä lopettaa tähän, Potter-tähti kertoo Star -lehdelle.

Tänään Suomen ensi-iltaan tuleva Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 2 on kahdeksas Harry Potter-elokuva, vaikkakin kirjoja on vain seitsemän. Elokuvan tekijät päättivät jakaa viimeisen kirjan elokuvaversion kahteen osaan, jottei siitä olisi tullut liian pitkä.

Heat-lehti raportoi taannoin Radcliffen olevan tällä hetkellä Iso-Britannian rikkain alle 30-vuotias. Ykkössija lohkesi reilun 71 miljoonan dollarin turvin. Viimeinen kaksiosainen Potter-elokuva toi Radcliffelle lähes 39 miljoonaa dollaria. Kärkisijoille pääsevät niin ikään Potter-elokuvien Emma Watson 32 miljoonalla ja Rubert Grint noin 30 miljoonalla dollarilla.