Hävittäjälentokone Tampereen keskustassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereen keskustassa nähdään parhaillaan harvinainen näky, kun Saab J35F Draken -hävittäjälentokone ”laskeutui” hetki sitten kaupungin ydinkeskustan Sorin aukiolle. Lentokone saapui paikalle erikoiskuljetuksena ja jatkaa matkaansa kello 18.00.

Lentokone ja ilmavoimien entinen hävittäjäpilotti, eversti evp. Kari Janhunen, ovat matkalla viikonloppuna Pohjois-Satakunnassa Jämijärvellä järjestettävään suureen kansainväliseen lentonäytökseen, jonka maanäyttelyn tähti veteraanihävittäjä on. Janhunen on lentänyt juuri kyseisellä yksilöllä, DK-241:llä kaksi lentoa vuonna 1992.

Draken

Draken

Draken

Draken

Drakenin lisäksi Sorin aukiolla esitellään tamperelaista harrasteilmailua, jota nähdään tulevana viikonloppuna Jämi Fly In – ilmailutapahtumassa myös taivaalla. Esillä on muiden muassa Suomen suurin suihkumoottorilennokki ja Tampereen Laskuvarjokerho ry. Taivaalla nähdään ainakin vilaukselta Samit Kontio & Nikulainen, jotka hekin esiintyvät viikonlopun näytöksessä.