Facebookissa huijausaalto – älä koske tähän linkkiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on noin 550 miljoonalla käyttäjällään otollinen alusta myös erilaisille huijareille. Suurten mediatapahtumien aikaan huijarit käyttävät hyväkseen ihmisten tiedonjanoa, ja viime päivinä sitä on riittänyt.

Esimerkiksi eilen Norjan tragedia ja Amy Winehousen kuolema kiinnostivat Facebook-käyttäjiä ympäri maailmaa, ja huijarit olivat välittömästi mukana kuvioissa. Palveluun ilmestyi lukuisia näiden otsikoilla käyttäjiä harhauttavia huijareita.

Linkit johtavat usein epäilyttäviin verkko-osoitteisiin, joissa käyttäjiä huijataan levittämään linkki edelleen omille kavereilleen. Parhaillaan suomalaisten Facebook-käyttäjien keskuudessa leviää myös hieman perinteisempi huijaus, jossa klikkauksia pyritään kalastamaan hämähäkin pureman siivellä. Varo siis klikkaamasta alla olevaa linkkiä Facebookissa.