Saoirse Ronan: ”Isäni tarkistaa ovatko roolini liian sopimattomia”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

17-vuotias näyttelijätär Saoirse Ronan on luonut vankan pohjan näyttelijänuralle. Hän on kriitikoiden ylistämä ja saanut lukuisia elokuva-alan ehdokkuuksia ja palkintoja. Hänet tunnetaan parhaiten elokuvista The Lovely Bones, Sovitus ja Hanna. Tuoretta Hanna-elokuvaa kuvattiin myös Pohjois-Suomessa Kuusamon Kitkajärvellä.

Nyt irlantilainen näyttelijätär kertoi isänsä lukevan hänen elokuviensa käsikirjoitukset ja tarkistavan ovatko ne liian sopimattomia. Hän sanoi isänsä haluavan keskustella tyttärensä kanssa potentiaalisista roolivalinnoista.

– Isä lukee yleensä käsikirjoituksen ennen minua ja tarkistaa onko siinä mitään epäsiveellistä. Sitten kun minäkin olen lukenut sen, keskustelemme siitä, Ronan kertoi Exposay-sivuston mukaan.

Ronan on kovaa vauhtia varmistamassa jalansijan Hollywoodissa, mutta suosio ja menestys ei tähden mukaan luo paineita hänen aikuistumiseensa.

– Tässä iässä on vaikea päättää, mikä olisi paras projekti tehdä. En kuitenkaan koskaan ajatellut olevani lapsinäyttelijä. Vain näyttelijä, joka sattui olemaan aika nuori, Ronan kertoi.