Facebook-virukset leviävät nyt ennätysvauhdilla – näpit irti näistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime päivien traagiset tapahtumat ovat näkyneet selvästi myös Facebookissa, jonka yli puolen miljardin käyttäjäkuntaa yritetään parhaillaan huijata lukuisilla tapahtumiin liittyvillä linkeillä. Niiden kanssa tulee siis olla varuillaan.

Linkit johtavat usein epäilyttäviin verkko-osoitteisiin, joissa käyttäjiä huijataan levittämään linkki edelleen omille kavereilleen. Norjan tragediasta ja Amy Winehousen kuolemasta liikkuu vähintään kymmeniä uusia huijauksia.

Parhaillaan suomalaisten Facebook-käyttäjien keskuudessa leviää myös hieman perinteisempiä huijauksia, joissa klikkauksia pyritään kalastamaan mielenkiintoisilla linkeillä. Erityisen nopeasti suomalaisten käyttäjien keskuudessa on tänään levinnyt alla oleva ”Girl Finds Spider Living Under Her Skin”, joka vaikuttaisi viittaavan YouTubeen. Pari päivää sitten levisi myös samankaltainen toinen hämähäkki-huijaus. Varo siis klikkaamasta alla olevan kaltaisia linkkejä Facebookissa.