Mies kaappasi naisen Facebook-profiilin – vaati alastonkuvia lunnaaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu antaa huijareille toimivan temmellyskentän, kuten olemme huijausten määrästä saaneet huomata. Palvelussa tapahtuu toki myös monia muitakin ei-niin-laillisia tekoja, joista eräs on profiilin kaappaaminen. Nyt sellainen on jälleen noussut otsikoihin.

Amerikkalaista miestä syytetään 20-vuotiaan naisen Facebook ja Gmail-tilien kaappaamisesta poikkeuksellisia lunnaita vastaan kesäkuun puolivälissä. Mies ilmoitti nimittäin naiselle luovuttavansa tilit takaisin ainoastaan naisen alastonkuvia vastaan. Nainen ei suostunut ”maksamaan” lunnaita, vaan otti yhteyttä poliisiin.

Tekijä osoittautui samassa kaupungissa asuvaksi mieheksi, mutta naisen mukaan he eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, Daily Mail uutisoi. Poliisin aloitettua tutkinnan tekijä antautui viranomaisille vapaaehtoisesti. Nyt häntä odottaa rikossyyte kiristyksestä ja kahdesta tietokonerikoksesta. Oikeudenkäynti alkaa 17. elokuuta.

Uusimmat