Facebook varastaa kännyköiden puhelinnumeroita – tarkista oma tilanteesi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on ollut jo pitkään otsikoissa poikkeuksellisen heikon yksityisyyden suojansa takia. Se nimittäin kauppaa käyttäjiensä tietoja auliisti kolmansille osapuolille. Samalla Facebookin väitetty jakavan kaikki tietonsa esimerkiksi Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun kanssa.

Nyt on paljastunut, että Facebook on joissain tapauksissa siirtänyt luvatta palveluunsa kaikki käyttäjiensä matkapuhelinten sisältämät puhelinnumerot. Palvelun kännykkäsovellus on nimittäin synkronoinut puhelinnumerot verkkoon, ellei käyttäjä ole sitä varta vasten kieltänyt.

Tästä syystä Facebook-profiileihin on voinut päätyä julkisesti myös sellaisia puhelinnumeroita, jotka käyttäjä on halunnut salata. Oman tilanteen voi tarkistaa klikkaamalla Käyttäjätili -> Muokkaa kavereita -> Yhteystiedot. Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä IT Viikko.

Uusimmat