Laura Närhen Kemopetrol-yhtye tekee paluun – single jo tällä viikolla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yli viisi vuotta sitten edellisen levynsä julkaissut Kemopetrol-yhtye tekee paluun. Nelihenkinen bändi on valmistellut tulevaa levyä jo usean vuoden ajan. Vuonna 2000 menestyksekkään debyyttilevynsä julkaissut Kemopetrol julkaisee A Song & A Reason – nimisen albumin 21. syyskuuta.

Yhtye aloittaa pitkästä aikaa myös keikkailun lokakuun lopussa. Kaikki uuden levyn kappaleet ovat yhtyeen kosketinsoittajan Kalle Koiviston käsialaa ja niitä alettiin työstämään jo vuonna 2008. Yhtyeen keulakuva Laura Närhi on viimeisen vuoden aikana luonut myös menestyksekästä soolouraa.

– Kolme vuotta rakensimme pikkuhiljaa keskenämme levyä, josta lopulta tuli juuri sellainen kuin halusimme sen alunperin olevan: musiikillisesti monipuolinen ja ennen kaikkea yhtenäinen albumikokonaisuus. Itselleni tämä levy on todellinen ”labour of love”, kuten engelsmanni asian pistäisi. On hienoa saada se viimein ihmisten ilmoille, varsinkin näin syksyllä mihin albumin musiikki tunnelmaltaan sopii mielestäni parhaiten, Kalle kertoo.

Kemopetrolia pidettiin aikansa modernina edelläkävinä niin soundinsa kuin tuotannon puolesta. Koiviston ja muun bändin vahva osaaminen on tuonut tauon aikana bändin tunnusomaiseen soitantaan uutta särmää. Levyn ensimmäinen single Changing Lanes jaetaan radioille tällä viikolla.