Facebook-huijaus leviää – nyt houkutellaan moottoripyörällä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook sisältää päivittäin lukemattomia huijauksia, joissa käyttäjiä yritetään saada klikkailemaan linkkejä. Yleensä niiden takana on seuraavia linkkejä, jotka johtavat esimerkiksi mainoksiin. Siten huijarit saavat rahaa sen perusteella kuinka nopeasti huijaus leviää.

Tänään erityisesti suomalaisten Facebook-käyttäjien keskuudessa on levinnyt video, joka kalastelee klikkaajia näyttävän moottoripyörävideon merkeissä. Videolla nähdään kuinka ratamoottoripyöräilijä koskettaa kypärällään rataa tiukassa mutkassa.

Ennen videon näkemistä käyttäjä joutuu klikkaamaan piilotettua linkkiä, joka lisää linkin käyttäjän omaan profiiliin ja levittää sitä edelleen. Samalla aukeaa myös mainossivu, josta huijarit saavat tuloja jokaisesta klikkauksesta.

Uusimmat