Harry Potter -studio avataan turisteille – matka Tylypahkaan on pian totta

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Äskettäin ensi-iltansa saanut Harry Potter –elokuvasarjan viimeinen osa Harry Potter ja kuoleman varjelukset – osa 2 rikkoi Suomen ennätyksiä heti avauspäivänään. Mikään elokuva ei ole koskaan aikaisemmin kerännyt yhden vuorokauden aikana yhtä paljon katsojia tai lipputuloja Suomessa.

Innokkaimmat Harry Potter -fanit saavat pian mahdollisuuden nähdä omin silmin kuuluisan Tylypahkan tilukset. Warner Bros -tuotantoyhtiö nimittäin ilmoitti avaavansa vuonna 2012 Potter-elokuvien jättistudion ovet turisteille ja faneille.

Warner Bros -studio Englannin Leavesdenissä on ollut jo 10 vuoden ajan koti Harry Potter -elokuvasarjan tekijöille ja näyttelijöille. Yli 150.000 neliömetriä kattavassa jättistudiossa fanit pääsevät katsomaan lähempää elokuvista tuttuja maisemia. Muun muuassa Tylypahkan suuri sali, rehtori Dumbledoren työhuone, Rohkelikkojen tupa ja riistanvartija Hagridin mökki sijaitsevat studiossa.

– Kuvaustiloissa voidaan nähdä niitä pienimpiä yksityiskohtia, joita elokuvassa ei huomaa. Studion esittelykierroksella ymmärtää ja näkee, kuinka paljon lavastuksiin on panostettu, Ron Weasley-velhopoikaa elokuvissa näytellyt Rupert Grint kertoi Daily Mail -lehdelle.

Elokuva keräsi ensimmäisenä vuorokautenaan 53.697 katsojaa ja 533.816 euroa, ja teki näin kaikkien aikojen parhaan avaustuloksen sekä katsojissa että lipputuloissa mitattuna. Elokuva sai ensi-iltansa keskiviikkona 13. heinäkuuta. Harry Potter ja kuoleman varjelukset – osa 2 on maailman menestyneimmän elokuvasarjan päätösosa ja merkitsee erään aikakauden loppua lukuisille faneille.

Uusimmat