Uhrilampaat-tähti uskoo avaruusolioihin – rahoittaa niiden etsintää

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Hollywood-tähti Jodie Foster ilmoitti muutama vuosi takaperin 15 vuotta kestäneen lesbosuhteensa elokuvaohjaaja Cydney Bernardiin päättyneen. Sittemmin eron taustoista paljastui, että homoseksuaali näyttelijätär oli ihastunut toiseen naiseen.

Nyt Oscar-palkitun Fosterin kerrotaan lahjoittaneen rahaa avaruusolioiden etsintään. Guardian-sivuston mukaan 48-vuotias Foster lahjoitti huiman summan rahaa SETI-instituutille, jotta se pystyi jatkamaan tutkimustyötään. Kalifornian osavaltion tiedettiin leikanneen tutkimuskeskuksen budjettia, joten näyttelijä raotti rahapussiaan auttaakseen instituutin työn jatkumista.

Tutkimuskeskuksen 42 satelliitista koostuva The Allen Telescope Array -radiokaukoputki yrittää muun muuassa poimia signaaleja toisilta planeetoilta. Foster kommentoi laitetta instituutin nettisivuilla ja kertoi sen voivan muuttavan maailmaa etsiessään merkkejä avaruusolioista. SETI-instituutin 48-vuotias luoja Tom Pierson kertoi olevansa kiitollinen näyttelijättären lahjoituksesta.

Hollywoodin tunnetuimpana lesbonäyttelijänä pidetyn Fosterin kerrottiin taannoin seurustelleen jo toisen naisen kanssa kiittäessään Cydney Bernardin tuesta urallaan. Hän ei ollut koskaan aikaisemmin puhunut julkisesti seksuaalisesta suuntautumisestaan tai myöntänyt julkisuudessa liikkuneita huhuja lesboudestaan.