Keksitkö sinä nimen George Clooneyn uudelle elokuvalle?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään käynnistyy kilpailu, joka kutsuu kekseliäät elokuvanystävät jättämään jälkensä Suomen elokuvahistoriaan. FS Film Oy haastaa kaikki elokuvista pitävät kielitaiturit keksimään suomenkielisen nimen George Clooneyn ohjaamalle elokuvalle The Ides of March.

Kilpailuun voi osallistua Facebookissa tai postikortilla, ja osuvimman nimen keksivä voi voittaa 51 Finnkinon elokuvalippua The Ides of March –elokuvaan. Voittaja pääsee siis katsomaan elokuvan 50 ystävänsä kanssa itse haluamaansa näytökseen elokuvan normaaleina näytösaikoina. Kilpailu päättyy 10. syyskuuta.

Suomessa 18. marraskuuta ensi-iltansa saavan elokuvan alkuperäisnimi The Ides of March viittaa maaliskuun 15. päivään ja ennustajan Julius Caesarille antamaan varoitukseen ”Beware the ides of March” Shakespearen näytelmässä Julius Caesar. Suora suomenkielinen käännös kuuluisi Maaliskuun Idus, joka ei kuitenkaan ole kovin vetävä nimi elokuvalle.

The Ides of March on tarina kunnianhimosta, lojaalisuudesta, petoksesta ja kostosta. Nuori, idealistinen lehdistöpäällikkö (Ryan Gosling) työskentelee kuvernööri Morrisille (George Clooney), joka kamppailee esivaaleissa demokraattien presidenttiehdokkuudesta. Kampanjan aikana hän joutuu törmäyskurssille likaisen politiikan kanssa, ja sekaantuu vaarallisesti petoksen ja korruption vyyhteen.

Uusimmat