Stara George Clooney

Viihdeuutiset

George Clooney adoptoi löytökoiran – antoi lahjaksi vanhemmilleen

Eläinrakas näyttelijä-tuottaja George Clooney on jälleen kerran pelastanut löytökodista kodittoman koiran. Mies on nimittäin adoptoinut kolmevuotiaan hännänheiluttajan Ohiosta. Clooney hankki koiran lahjaksi vanhemmilleen.

Daily Mail -lehden mukaan Georgella ja hänen vaimollaan Amalilla on kaksi löytökodista adoptoitua lemmikkikoiraa. Clooney halusi ilahduttaa vanhempiaan hankkimalla heille koiran, sillä he olivat hiljattain menettäneet 10-vuotiaan hännänheiluttajansa.

Löytöeläinkodissa asuva Nate-koira oli juuri sopivat Clooneyn perheelle. Pieni ja ystävällinen terrrieri oli otettu huostaan hamstraajan luota, jossa sitä oli kohdeltu kaltoin. Nate hurmasi Clooneyn vanhemmat ja he ovat olleet pojalleen kiitollisia ilahduttavasta lahjasta. Mies on hyväsydämisellä teollaan kannustanut ihmisiä adoptoimaan lemmikkejä löytöeläinkodeista.

Viihdeuutiset

George Clooney meni naimisiin – melkoinen näky Venetsiassa!

Hollywood-tähti George Clooneyn kerrottiin taannoin kihlautuneen lakialalla työskentelevän tyttöystävänsä Amal Alammuddinin kanssa. Eilen lauantaina pariskunta asteli viimein alttarille pienimuotoisessa yksityisessä seremoniassa. Tänään tuore hääpari ilmaantui kuitenkin julkisuuteen.

George Clooney ja Amal Alammuddin lähtivät veneretkelle Venetsiassa, jossa julkkispari sai nopeasti runsaasti seuraa. Brunssille matkalla ollut pari aiheutti Venetsian kanaaleissa melkoisen ruuhkan, kun jokainen veneilijä halusi nähdä edes vilauksen kohutusta hääparista.

53-vuotiaan George Clooneyn tiedetään olevan supertähtien lisäksi myös esimerkiksi presidentti Barack Obaman hyvä ystävä, ja mies vierailikin vastikään Valkoisen talon vieraana Obaman järjestämässä elokuvaillassa. Clooneyn tuore vaimo Amal Alammuddin on avioliiton myötä muuttamassa Lontoosta Yhdysvaltoihin rakkaansa poliittista uraa tukeakseen. Clooney haaveilee nimittäin Kalifornian kuvernöörin pestistä.

Viihdeuutiset

Maailman halutuin sinkkumies on historiaa – äiti vahvisti seurustelun

Hollywood-tähti George Clooneyn ja hänen pitkäaikaisen rakkaansa Stacy Keblerin tiet erosivat viime vuoden heinäkuussa, koska näyttelijäkomistus ei tahtonut asettua ja saada lapsia. Äskettäin miehen kerrottiin yllättäen rengastaneen tyttöystävänsä Amal Alammuddin. Miehen Nina-äiti on nyt vahvistanut huhupuheet todeksi.

– He ovat älyllisesti samalla tasolla, mikä on hyvin tärkeää Georgelle. Amalin maailma on kaukana Hollywoodin perinteisestä elämäntyylistä, Clooneyn Nina äiti kertoi tyytyväisesti Daily Mailille.

Samaan hengenvetoon äiti hehkutti poikansa uutta rakasta ja ylisti lakifirman omistavan naisen olevan hyvin samanlainen kuin näyttelijänä työskentelevän Georgen. Myös Amal Alammuddin työyhteisön kerrotaan onnitelleen lämpimästi kyyhkyläisiä. Hääkellojen soittoaikaa ei ole vielä paljastettu julkisuuteen. Huhut kihlautumisesta lähtivät liikkeelle, kun 36-vuotias lakinainen oli nähty Malibussa sijaitsevassa Nobu-sushiravintolassa nimetön timanttisormuksella varustettuna.

52-vuotias Clooney on vinkannut, että hän saattaisi siirtyä pysyvästi kameroiden toiselle puolelle tuottajaksi tai ohjaajaksi. Hän kertoi Lontoossa järjestetyssä The Monuments Men -elokuvan ennakkonäytöksessä, että joskus elokuvabisneksessä tulee eteen aika, jolloin yleisö tahtoo näyttelijät pois kameroiden edestä. Clooneyn mukaan hänen aikansa on pian.

Viihdeuutiset

George Clooney yllättäen kihloihin?

Hollywood-tähti George Clooney kohahdutti helmikuussa viihdemaailmaa kertomalla, että hän suunnittelee siirtyvänsä eläkkeelle näyttelemisestä. Mies tahtoo tulevaisuudessa keskittyä enemmän ohjaajan rooliin, johon hän otti jo menestyksekkäästi tuntumaa The Monuments Men -elokuvassa.

George Clooneyn ja hänen pitkäaikaisen rakkaansa Stacy Keblerin tiet erosivat viime vuoden heinäkuussa, koska näyttelijäkomistus ei tahtonut asettua ja saada lapsia. Nyt miehen kuitenkin kerrotaan yllättäen rengastaneen tyttöystävänsä Amal Alammuddin. 36-vuotias lakinainen on nimittäin nähty Malibussa sijaitsevassa Nobu-sushiravintolassa nimetön timanttisormuksella varustettuna.

Vaikka pari ei ole vielä vahvistanut edes seurusteluaan, väittää Entertainment Tonight kaksikon pitäneen yhtä jo viime vuoden lokakuusta saakka. Heidät on nähty yhdessä useissa eri yhteyksissä ja hyvin läheisissä tunnelmissa. Amal oli esitellyt timanttisormustaan ravintolaseurana olleelle Cindy Crawfordille ja Edward Nortonille.

52-vuotias Clooney on vinkannut, että hän saattaisi siirtyä pysyvästi kameroiden toiselle puolelle tuottajaksi tai ohjaajaksi. Hän kertoi Lontoossa järjestetyssä The Monuments Men -elokuvan ennakkonäytöksessä, että joskus elokuvabisneksessä tulee eteen aika, jolloin yleisö tahtoo näyttelijät pois kameroiden edestä. Clooneyn mukaan hänen aikansa on pian.

Oscar-voittaja George Clooney ohjasi ja käsikirjoitti The Monuments Men -elokuvan yhdessä Grant Heslovin kanssa ja pääosissa nähdään Clooneyn lisäksi Matt Damon ja Bill Murray. Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa kerrotaan natsien varastamista arvotaide-esineistä.

Elokuvat

Elokuva-arvostelussa Gravity

Meksikolaissyntyisen Alfonso Cuarónin ohjaaman Gravityn alussa katsojalle muistutetaan, että 600 kilometrin korkeudessa ei ole lainkaan happea, painovoimaa ja ääntä. Maapallon äärimäisimmätkään olosuhteet eivät ole mitään siihen verrattuna, mitä astronautteja odottaa maan ilmakehän ulkopuolella.

Tohtori Ryan Stone (Sandra Bullock) työskentelee yhdessä astronauttikonkari Matt Kowalskyn (George Clooney) kanssa maata kiertävässä avaruussukulassa. Kesken rutiininomaisen avaruuskävelyn sukkula joutuu keskelle katastrofia, kun maata kiertävän sateliitin tuhoutuminen aiheuttaa tuhoisan ketjureaktion. Yhteydet maapallolle menetetään, ja kaksikon täytyy selvitä vaarallisissa olosuhteissa keskenään.

Siinä missä suurin osa viime vuosina nähdyistä science fiction -elokuvista edustaa fantastisempaa osastoa, pyrkii Gravity todenmukaisuuteen. Avaruusolentoja tai futuristista teknologiaa odottavat katsojat saattavat siis pettyä, mutta todenmukaisuus ei tässä tapauksessa tarkoita todellakaan tylsää. Taitava kuvaus, erikoistehosteet ja tarinankerronta pitävät huolen siitä, että Gravity pitää otteessaan koko 90-minuuttisen kestonsa ajan.

Ohjaaja Alfonso Cuarónin edellinen elokuva Ihmisten Pojat muistetaan erityisesti pitkistä, saumattomista kamera-ajoistaan. Gravity vie nämä äärimmäisyyksiin. Pitkät otokset yhdistettynä taitaviin 3D-tehosteisiin luovat vaikutelman siitä, että katsoja tempaistaisiin itse mukaan maata kiertävälle radalle. Tämä ei rajoitu vain katsojiin, sillä myös Clooney ja etenkin Bullock eläytyvät rooleihinsa hämmästyttävällä intensiteetillä.

Gravity on ehdottomasti tarkoitettu katsottavaksi elokuvateatterissa. 3D-tekniikkaan nuivasti suhtautuvien kannattaa myös myöntyä laittamaan tämän elokuvan tapauksessa muovilasit päähänsä, sillä Gravityssä syvyysvaikutelma todellakin toimii. Gravity kuuluu niin visuaaliselta ilmeeltä kuin kerronnaltaankin vuoden upeimpiin elokuvatapauksiin, ja siitä tullaan todennäköisesti puhumaan vielä pitkään.

Lajityyppi: Draama, jännitys, sci-fi
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Alfonso Cuarón
Pääosissa: Sandra Bullock, George Clooney
Ensi-ilta: 8.11.2013
Kesto: 1h 31 min
Ikäraja: 12

Pisteet 5/5

Viihdeuutiset

Presidentti syyttää George Clooneya vakoilusta

Maailman tunnetuimpiin Hollywood-näyttelijöihin kuuluva George Clooney erosi taannoin ex-rakkaastaan, Stacy Keibleristä. Charmikas mies oli jo ennen eroaan vikitellyt Täydelliset naiset -sarjan Eva Longoriaa. Nyt hän on saanut niskaansa vakoilusyytteitä.

George Clooney tunnetaan myös ahkerana aktivistina, joka on kritisoinut kovalla kädellä esimerkiksi Sudanin hallintoa tämän epäillyistä ihmisoikeusrikoksista. Nyt Sudanin presidentti Omal al-Bashir syyttää suosikkinäyttelijää aikeista vakoilla häntä. Syynä on sateliitti, jonka rahoitukseen Clooney on osallistunut miljoonilla dollareilla.

Clooneyn rahoittaman sateliitin tehtävänä olisi tarkkailla Sudanin kriisialueita. George Clooney on itse kiistänyt aikeensa ryhtyä vakoilemaan maan presidenttiä. Hän kuitenkin myönsi, että hän haluaa ihmisten tietävän paremmin esimerkiksi sotarikoksista, rikoksista ihmiskuntaa vastaan ja kansanmurhasta syytetyn Omar al-Bashirin toimista.

– Omar al-Bashir julistaa minun vakoilevan häntä, ja että haluan kameran seuraavan häntä joka paikkaan. Noh, tervetuloa minun elämääni, herra sotarikollinen. Haluan tämän sotarikollisen saavan yhtä paljon huomiota kuin minä. Se olisi mielestäni reilua, George Clooney vitsaili The Guardian -lehdelle.

George Clooney on tehnyt jo pitkän uran näyttelijänä. Suuren kansan tietoisuuteen Clooney nousi vuonna 1994 alkaneen suositun Teho-osasto -sarjan myötä. Viime vuodet näyttelijä on keskittynyt lähinnä elokuviin ja kunnostautunut näyttelemisen lisäksi myös ohjaajana. Näyttelijäkomistuksella on kerrottu olevan kiero huumorintaju, sillä hän tykkää tehdä kepposia kavereilleen.