Oletko yksinäinen? Facebook ehkä syyllinen

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailman suosituimmassa yhteisöpalvelussa, Facebookissa, käyttäjien keskimääräinen kaverimäärä on 243. Iso-Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan nuoret tuntevat olonsa yksinäiseksi, vaikka heillä olisi paljonkin kavereita verkossa. Facebook-kaveria ei nimittäin voi halata.

Uusimman tutkimuksen mukaan sosiaalinen verkostoituminen luo nuorille yksinäisyyden tunnetta ja läheisyyden kaipuuta. Nuoret käyttävät nykyään niin paljon aikaa internetissä, että he eivät ehdi viettää aikaa ystäviensä kanssa.

– Et voi halata Facebook-kaveria. Olemme ”ihonnälkäisiä” ja tarvitsemme ihmisen kosketusta. Kosketuksen tunteminen parantaa meidät ja se on tärkeä osa ihmisten kanssa kommunikoinnissa. Ihonnälkä yhdistää meitä, ihmissuhdeasiantuntija Julie Peasgood kertoi Mail Online -sivustolle.

Yours-lehden toteuttamaan tutkimukseen osallistui joukko 18 – 80 -vuotiaita ihmisiä. Tutkimuksessa selvisi, että yli kolmannes tutkimukseen osallistuneista vietti enemmän aikaa ystäviensä kanssa verkossa kuin esimerkiksi hengailemalla. Moni kuitenkin kertoi kaipaavansa enemmän kontaktia kasvokkain ystäviensä kanssa, vaikka verkossa on helppo pitää yhteyttä ystäviinsä.

Uusimmat