Saksalaisväite: ”Facebookin tykkää-nappi vakoilee käyttäjiä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sadatmiljoonat Facebookin käyttäjät klikkailevat päivittäin palvelun tykkää-nappeja eri verkkosivuilla kertoakseen ystävilleen löytämästään mielenkiintoisesta verkkosisällöstä. Nyt tykkää-napin kohtalo on vaakalaudalla, kun saksalainen osavaltio on kieltämässä sen kokonaan.

Facebookin tykkää-toimintoa jatkossa käyttävä verkkosivusto voi saada 50.000 euron sakot. Schleswig-Holsteinin osavaltion tietosuojaviraston mukaan kyseinen toiminto vakoilee kaikkia käyttäjiä riippumatta siitä onko heillä Facebook-tiliä vai ei, Silicon Filter uutisoi.

Väitteiden mukaan tykkää-nappi lähettää tiedot kaikista käyttäjistä ja heidän verkkokäyttäytymisestään yrityksen palvelimille Yhdysvaltoihin. Facebook ei ole kiistänyt tallentavansa käyttäjien ip-osoitteita, mutta kertoo tuhoavansa tiedot 90 päivän jälkeen. Suomessa asiasta kertoi AfterDawn.

Uusimmat