Autot 2 – arvostelu

Elokuvat · Neea Jokinen

Vuonna 2006 ensi-iltansa saanut Autot-elokuva oli jättimenestys ja sen pohjalta tehtiin monenlaisia Autot-aiheisia fanituotteita. Elokuvan jatko-osa Autot 2 sai ensi-iltansa 12. elokuuta 2011 ja jatkoi animaatioseikkailua varsin värikkäissä maisemissa.

Autot 2 -elokuvan tarinassa keskitytään nyt enemmän kilpa-auto Salama McQueenin parhaaseen ystävään, hinausauto Marttiin, ja heidän ystävyyteensä. Neljä Piston Cup -voittoa ajanut McQueen matkaa elokuvassa Martin ja varikkotiiminsä kanssa maailmalle World Grand Prix -kilpailuihin.

Hölmönhupaisa Martti ajautuu matkalla sattumalta James Bond -tyyliseen seikkailuun salaisen agentin Finn McMissilen kanssa. Yhdessä he yrittävät selvittää, kuka sabotoi World Grand Prix -kilpailun osallistujia räjäyttämällä kilpailijoita yksi toisensa jälkeen. Martin kamppaillessa identiteetti-ongelmiensa kanssa ympäri maailmaa, taistelee McQueen ykköspaikasta Francesco Bernoulli -formula-auton kanssa.

Autot-hittielokuvan jatko-osaksi elokuvan tarinalta osasi odottaa jotain suurta, mutta lopputulos oli melkoisen sekava. Japanissa, Italiassa, Itävallassa, Ranskassa ja Iso-Britanniassa seikkailleet värikkäät Autot-hahmot jäivät ikävästi toispuoleisiksi maisemien vaihtuessa nopeasti maasta toiseen. Uudet Autot-hahmot jäivät hieman laimeiksi, lukuunottamatta Italian aksentilla hurmannutta Francesco Bernoulli -naistenmieskaaraa.

Elokuva ei tavoittanut ykkösosansa hienoutta juonellaan ja vitsitkin jäivät tekaistun oloisiksi. Elokuvan alussa näytetty Toy Story -lyhytanimaatio Havaijikin nauratti enemmän kuin koko elokuva yhteensä. Kummeli-tähti Heikki Silvennoinen tosin onnistui jälleen kerran Martti-hinausauton ääniroolissa.

Lajityyppi: Animaatioseikkailu

Ohjaaja: Brad Lewis ja John Lasseter

Pääosissa (suomeksi): Sami Uotila, Heikki Silvennoinen, Jonna Järnefelt, Andre Wickström, Petteri Summanen ja Janne Kataja

Ensi-ilta: (Suomi) 12.8.2011

Kesto: 1h 47 min

Pisteet 2/5

Uusimmat