Poliisi oikaisi Aamulehden perättömät väitteet – puhdisti Blockfestin maineen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parin viime päivän ajan erityisesti verkossa on käyty vilkasta keskustelua Tampereella viikonloppuna järjestetyn Blockfestin tapahtumista. Alma Mediaan kuuluvat Aamulehti ja Iltalehti ovat molemmat julkaisseet perättömiä väitteitä festivaalin tapahtumista, eivätkä lehdet ole suostuneet vaatimuksista huolimatta oikaisemaan tai korjaamaan vääriä tietojaan.

Aamulehti väittää verkkosivuillaan yhä edelleen virheellisesti, että Blockfest-festivaaleilla olisi tapahtunut puukotus. Artikkelin otsikkona on ”Nuorten hurjat juhlat Blockfesteillä: pahoinpitelyitä, puukotus, näpistelyä”. Iltalehti puolestaan väittää niin ikään virheellisesti Blockfestin johtaneen 73 nuoren putkareissuun.

Asiasta syntyneen kohun myötä myös Tampereen poliisi on astunut esiin, sillä rikoskomisario Ossi Kaario vahvistaa molempien lehtien julkaisseen virheellistä tietoa tapahtumista.

– Kun puhuin viikonloppuna toimittajille Blockfestistä, puhuin laajemmassa mitassa kuin pelkästään itse tapahtuma-alueesta. Haluaisin oikaista, että Blockfest-alueen sisällä ei ole tapahtunut järjestyshäiriöitä, joihin poliisi olisi joutunut merkittävästi puuttumaan, Kaario korjasi aikaisempia lausuntojaan Aamulehdessä.

Samalla poliisi vahvisti, että Aamulehden väite festivaaleilla tapahtuneesta puukotuksesta oli sekin perätön.

– Kun partio meni paikalle heille osoitettiin tekijöitä, mutta uhrista ei ollut havaintoa. Edelleenkään ei ole tiedossa, kuka uhri oli. Sanoin viikonloppuna, että onhan se mahdollista, että siinä on ollut puukolla uhkaamista. Sairaalaan ei tullut puukotuksen uhria, Kaario kertoi.

Aamulehti ja Iltalehti eivät ole kumpikaan poistaneet tai korjanneet virheellisiä artikkeleitaan. Aamulehti on kieltäytynyt julkaisemasta Blockfest-tapahtuman järjestäjien vastinetta, vaikka poliisi on nyt puhdistanut tapahtuman maineen. Facebookissa Aamulehden boikottia vaativa ryhmä on saanut parissa päivässä huomattavasti uusia jäseniä.