Facebook muuttaa radikaalisti asetuksiaan: ”Tätä on jo odotettu!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisömedia Facebook on saanut viime aikoina runsaasti lunta tupaan sekavien yksityisyysasetustensa takia. Asetusten päivitysten myötä käyttäjien jo kertaalleen estämiä tietoja on tullut uudelleen julkisiksi. Nyt Facebook muuttaa asetuksia aikaisempaa selkeämpään suuntaan.

Tietokone-lehden mukaan muutosten myötä käyttäjän on helpompi määritellä kenelle ja miten hän tietojaan yhteisöpalvelussa jakaa. Tähän saakka monien asetusten ymmärtäminen on ollut peruskäyttäjälle vaikeaa, mutta jatkossa käyttäjien on määrä pysyä paremmin perillä asetustensa sisällöstä. Tähän saakka käytössä olleiden asetusten välimaastoon on tulossa myös uusia entistä tarkempia vaihtoehtoja.

Toinen merkittävistä muutoksista koskee niin sanottuja känniviestejä ja muita ei-toivottuja päivityksiä. Jatkossa niiden julkisuutta voidaan nimittäin muuttaa myös jälkikäteen. Toinen merkittävistä muutoksista koskee osittain samaa aihealuetta, sillä jatkossa käyttäjän tulee hyväksyä kavereiden kuviin lisättävät taginsa. Näin ystävät eivät vahingossa onnistu merkitsemään käyttäjiä noloihin kuviin.

Uusimmat