YouTube paljasti poliisin törkeän ylilyönnin

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Erityisesti Yhdysvalloissa on viime vuosina paljastunut huimasti aikaisempaa enemmän tapauksia, joissa poliisit ovat virantoimituksessa syyllistyneet laittomuuksiin ja törkeisiin ylilyönteihin. Kännykkäkameroiden yleistyessä tällaisia tilanteita saadaan yhä useammin tallennettua todisteeksi.

Äskettäin New Yorkin ytimessä Wall Streetillä nähtiin mielenosoituksia, joiden käsittelyssä poliisi toimi kaikkea muuta kuin asiallisesti. Lukuisia sivustakatsojia pidätettiin väkivaltaisesti ja poliisit hakkasivat ihmisiä sekä nyrkeillään että pampuillaan. Lisäksi poliisit ampuivat kyynelkaasua ihmisten kasvoille ilman syytä. Nyt eräästä tällaisesta tapauksesta on löytynyt todisteeksi videotallenne.

Kansalaisten kuvaamien todisteiden pelossa amerikkalaiset poliisit ovat ryhtyneet vastaiskuun. Amerikkalainen Michael Allison äänitti nauhurillaan poliisin toimintaa Illinoisin osavaltiossa. Nyt häntä odottaa viisi eri syytettä, joista kaikista maksimituomio on 15 vuotta. Yhteenlaskettu tuomio voi siis olla 75 vuotta ehdotonta vankeutta poliisin äänittämisestä.