Amerikkalainen murhaaja pakoili yli 40 vuotta – löytyi lopulta Euroopasta

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa kohuttiin äskettäin vankiloiden tasosta, kun lyhyen ajan sisällä useita vankeja lähti omille teilleen. Nyt Yhdysvalloissa on jäänyt kiinni murhaaja, joka pakeni yli 40 vuotta sitten. Lain pitkä käsi sai miehen kuitenkin viimein kiinni.

Murhasta tuomittu George Wright pakeni vuonna 1970 New Jerseyssä sijaitsevasta vankilasta, kaappasi Delta Airlinesin matkustajakoneen ja pakeni sillä Yhdysvalloista Algeriaan. Nyt hänet on viimein jäljitetty Portugaliin ja saatu myös kiinni, NBC uutisoi eilen.

Wright pidätettiin maanantaina, kun Portugalin viranomaiset saivat virka-apupyynnön Yhdysvaltojen liittovaltion poliisilta FBI:lta. Mies oli tuomittu vuonna 1962 tekemästään bensa-aseman yrittäjän murhasta. Hän sai 30 vuoden vankeustuomion, mutta karkasi kärsittyään siitä kahdeksan vuotta.