Moka puhelinluettelossa: Ravintolasta tehtiin raatojen siivousyritys – maine meni

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Puhelinluettelot ja niiden keltaiset sivut ovat Suomessa menettäneet merkityksensä internetin ja mobiilipalvelujen yleistyessä. Yhdysvalloissa niillä on kuitenkin yhä edelleen vankka jalansija. Nyt eräs puhelinluettelon yrityssivujen virhe on johtamassa oikeudenkäyntiin ja mahdollisesti korvauksiin.

Montanan osavaltiossa sijaitseva ravintola Bar 3 Bar-B-Q on nimittäin haastamassa oikeuteen puhelinluetteloa julkaisevan yrityksen, koska ravintola oli ravintolaosion sijaan listattuna hieman väärään paikkaan. Ravintolan yhteystiedot löytyivät nimittäin osiosta, jossa listattiin tien varrelle kuolleiden raatojen siivousyrityksiä.

Yrittäjä Hunter Laceyn mukaan tämä johti mielikuvaan, että ravintola käyttää raatoja ruokiensa raaka-aineena. Ensimmäisen kerran yritys oli väärässä osiossa jo vuonna 2009, eikä virhettä suostuttu korjaamaan seuraaviin painoksiin. Nyt virheestä on aiheutunut Laceyn mukaan ravintolalle yhteensä yli 18.000 dollarin menetykset. Tammikuussa myös televisiotähti Jay Leno vitsaili aiheesta suositussa ohjelmassaan.