Nerokas keksintö valaisee köyhien kodit limsapullolla – katso video

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Länsimaisille ihmisille jatkuvassa pimeydessä eläminen olisi kauhistus, mutta sadoillemiljoonille se on arkipäivää sähkön kalliin hinnan vuoksi. Nyt Filippiineillä on kehitetty valo-ongelmaan uskomattoman yksinkertainen ratkaisu, jolla peltihökkelit saavat valaistuksen käytännössä ilmaiseksi.

CCTV9-kanavan julkaisemassa raportissa nähdään kuinka valaistus käytännössä onnistuu edullisemmin. Kattoon kiinnitetään vesitäytteinen limsapullo, joka siirtää ja levittää valoa 55 watin hehkulampun verran alla olevaan asuntoon. Ansiokkaan kierrätyksen ansiosta vuosia pimeydessä eläneiden asukkaiden elämä muuttui kertaheitolla valoisammaksi.

– Aiemmin jouduimme sytyttämään valot, jotta näimme kaataa vettä. Se on kuin elämän valo. On hienoa nähdä talossa ja voida liikkua päivällä ilman että sytytämme sähkövalot, eräs asukkaista totesi kiitollisena.