Nuoret kuvasivat kuolonkolarinsa – tämä video löytyi autonromusta

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa menehtyy vuosittain suuri joukko nuoria ihmisiä auto-onnettomuuksissa, jotka johtuvat ainoastaan päättömästä kaahailusta. Sitä saa mitä tilaa. Verkossa on julkaistu taannoin myös video, jossa kaahariauton matkustaja kuvasi oman kuolonkolarinsa jossain päin arabimaailmaa.

Liikenneturva ja monet muut alan toimijat ovat jo vuosia sitten ymmärtäneet, että konkreettiset esimerkit kuvineen ja videoineen ovat tehokkainta valistusmateriaalia. Kaahaamisen seurauksena rekkaan kohtalokkaasti osuneesta turma-autosta löytynyt video on malliesimerkki tällaisesta. Videon henkilöiden todellisesta kohtalosta väännetään parhaillaan peistä verkkokeskusteluissa, mutta joka tapauksessa video antaa ajattelemisen aihetta.