YouTube paljasti: New Yorkin poliisi pidätti teinitytön

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Erityisesti Yhdysvalloissa on viime vuosina paljastunut huimasti aikaisempaa enemmän tapauksia, joissa poliisit ovat virantoimituksessa syyllistyneet laittomuuksiin ja törkeisiin ylilyönteihin. Kännykkäkameroiden yleistyessä tällaisia tilanteita saadaan yhä useammin tallennettua todisteeksi.

Viime viikolla New Yorkin ytimessä Wall Streetillä nähtiin mielenosoituksia, joiden käsittelyssä poliisi toimi väkivaltaisesti hakkaamalla ihmisiä nyrkeillään ja pampuillaan sekä ampumalla kyynelkaasua ihmisten kasvoille ilman syytä. Tänään YouTube on paljastanut uusimmat ylilyönnin. Nettivideolla nähdään kuinka poliisin esimiehet pidättävät nuoren teinitytön Broolyn Bridgellä.

Kansalaisten kuvaamien todisteiden pelossa amerikkalaiset poliisit ovat ryhtyneet vastaiskuun. Amerikkalainen Michael Allison äänitti nauhurillaan poliisin toimintaa Illinoisin osavaltiossa. Nyt häntä odottaa viisi eri syytettä, joista kaikista maksimituomio on 15 vuotta. Yhteenlaskettu tuomio voi siis olla 75 vuotta ehdotonta vankeutta poliisin äänittämisestä.