IS: BB-tuotanto kiistää huijauksen

Big Brother · Stara.fi

Kerroimme sunnuntaina kuinka Big Brother -ohjelman fanit syyttivät ohjelman tuotantoa huijauksesta, koska äänestystulokset muuttuivat huimasti vain yhden mainoskatkon aikana. Nyt asiasta on saatu lisää tietoa, kun Ilta-Sanomat uutisoi ohjelman studion tapahtumista.

Ilta-Sanomat kertoo tänään, että ohjelman juontajapari oli hetkeä ennen tulosten ylimääräistä esittämistä vedetty sivuun ja heille oli mahdollisesti kerrottu muuttuneesta tilanteesta. Studiossa kiersi myös huhu, että äänestys olisi keskeytetty ennen aikojaan. Ohjelman tuottaja Mikko Räisänen kiisti kuitenkin lehdessä väitteet tulosten manipuloimisesta.

{democracy:98}

Big Brotherin hämäräperäiset äänestyskuviot ovat puhuttaneet vuosittain, kun suorassa lähetyksessä on yritetty saada katsojat äänestämään mahdollisimman paljon esittämällä heille hämmentäviä tilannetietoja. Tuotantoa on epäilty vilpistä useita kertoja aiemminkin ja tuotanto on joutunut myös julkisesti puolustelemaan toimintaansa.

Ohjelmassa esitettyjä äänestystuloksia kommentoitiin sunnuntaina huijaukseksi sekä keskustelupalstoilla että ohjelman omassa nettichatissä. Monien mielestä tuotanto paljasti, ettei katsojille esitetyt äänestystilanteet voineet pitää paikkaansa. Alla muutamia tuoreita otteita ohjelman omien verkkosivujen keskusteluista.

– BB-tuotanto paljasti itsensä tällä pikku pelailullaan. Nyt sitten yhteyttä kuluttaja-asiamieheen. Ei anneta Aaltosen päästä pälkähästä.

– Toi äänestys on huijausta. BB on päättänyt Tanja pois kun liikaa kiroilee ja vastusti virkavaltaa. Lyön vaikka vetoa tästä.

– Haiskahtaa huijaukselta.

– En oikein usko tuohon äänestystilanteeseen.

– Ihan käsittämätöntä huijausta.

– Sebu lähdössä. V***u mitä kusetusta toi äänestys.