Mies söi elävän rotan Facebook-videolla – ei saanut rangaistusta

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa on käsitelty oikeudessa tapausta, jossa miestä syytettiin eläinrääkkäyksestä hänen syötyään elävän rotan. Tempaus kuvattiin ja video julkaistiin Facebookissa. Nyt mies on voittanut oikeusjutun.

31-vuotias utahilainen Andy Ray Harris oli oikeudessa Salt Lake Cityssä, jossa tuomioistuin kuitenkin hylkäsi syytteen. Mies oli syönyt huhtikuutta elävän rotanpoikasen, mutta oikeus ei yllättäen pitänyt sitä eläinrääkkäyksenä. Tapaus tuli viranomaisten tietoon Facebookissa julkaistun videon kautta, Straits Times uutisoi.

Syyttäjän mielestä kyseessä oli kuitenkin eläinrääkkäys, koska kyseessä ei ollut villi rotta ja koska rotan surmaaminen ei ollut hyväksyttävää. Syytetyn mukaan rotanpoikanen olisi kuollut joka tapauksessa, koska se olisi syötetty käärmeelle. Miehen mukaan eläinsuojelulait eivät koske rottia, koska ne eivät ole hänen mukaansa lemmikkejä.