Simpsonit-hittisarja vakavissa vaikeuksissa – rahat loppu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin animaatiosarja Simpsonit on ollut vuosien saatossa ongelmissa tähtiensä muhkeiden palkkavaatimusten vuoksi. Lukuisilla Emmy-pysteillä palkittu hittisarja on nyt kuitenkin ajautunut yllättäen ongelmiin juuri taloudellisista syistä.

23 vuoden ajan esitetyn Simpsonit-sarjan tulevaisuus on vaakalaudalla, sillä sitä on liian kallista tehdä. Sarjaa tuottavan Fox-televisioyhtiön mukaan sarjan ääninäytteilijöiden palkkakulut ovat nousseet mahdottomiksi. Nyt tähdiltä vaaditaankin suuria palkkaleikkauksia, jotta sarjan tekeminen voisi jatkua. Tuotantoyhtiön mukaan palkkakuluista pitäisi leikata huimat 45 prosenttia.

Viime keväänä Simpsonit joutui yllättäen sensuurin kouriin Euroopassa. Fukushiman ydinonnettomuuden jälkeen saksalainen Pro7-televisiokanava ilmoitti tarkistavansa sarjan tulevat jaksot etukäteen ja jättävänsä esittämättä jaksot, joissa on viittauksia ydintuhoon.