Video kiinalaiselta turkistarhalta suututtaa – turkistarhauksen vastaisuus kasvaa

Ohhoh! · Stara.fi

Tämä artikkeli ei ole viihdeuutinen, eikä sitä julkaista viihdeuutiset-kategoriassa. Tässä artikkelissa ei ole mitään viihteellistä, mutta toimitus katsoo videon sanoman levittämisen ylittävän kategoriset rajat.

Kyse on maailmalle jo pari vuotta sitten levinneestä videosta, joka on tänä syksynä noussut eläinsuojelujärjestöjen toimesta uudelleen otsikoihin ympäri maailmaa. Videolla nähdään miten heikosti turkiseläimiä kohdellaan kiinalaisella turkistarhalla. Videon lopussa annetaan kaksi ohjetta, miten tällaista toimintaa voidaan jatkossa vähentää:

1) Älä osta turkiksia ja

2) Levitä sanaa.

Yhdysvalloissa turkisten käyttöä vastaan kampanjoi erityisesti PETA-järjestö, jonka kampanjamainoksissa lukuisat supertähdet poseeraavat alastomana. Suomalainen eläinsuojeluliitto Animalia käynnisti viime vuonna Turkistarhaton Suomi 2025 -kampanjan, jonka tavoitteena on lopettaa turkistarhaus Suomessa vuoteen 2025 mennessä.

www.animalia.fi

Animalian kampanjassa ovat muiden muassa oikeusministeri Tuija Brax, europarlamentaarikot Satu Hassi ja Heidi Hautala, ex-missi Tanja Karpela, näyttelijät Aku Hirviniemi, Samuli Vauramo ja Pamela Tola, Fingerpori-piirtäjä Pertti Jarla, artistit Mariska, Terhi Kokkonen ja Tommy Lindgren sekä elokuvaohjaajat Dome Karukoski, Aki Kaurismäki ja Aku Louhimies.