Simpsonit-sarja voi vielä pelastua – tähdiltä kanavalle tiukat vaatimukset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin animaatiosarja Simpsonit on ollut vuosien saatossa ongelmissa tähtiensä muhkeiden palkkavaatimusten vuoksi. Kerroimme muutama päivä sitten kuinka lukuisilla Emmy-pysteillä palkittu hittisarja on nyt ajautunut yllättäen vakaviin taloudellisiin ongelmiin.

23 vuoden ajan esitetyn Simpsonit-sarjan tulevaisuus on vaakalaudalla, sillä sitä on liian kallista tehdä. Sarjaa tuottavan Fox-televisioyhtiön mukaan sarjan ääninäytteilijöiden palkkakulut ovat nousseet mahdottomiksi. Nyt tähdiltä vaaditaankin suuria palkkaleikkauksia, jotta sarjan tekeminen voisi jatkua. Tuotantoyhtiön mukaan palkkakuluista pitäisi leikata huimat 45 prosenttia.

Eilen Yhdysvalloissa uutisoitiin, että sarjan ääninäyttelijä Harry Shearer on lupautunut alentamaan palkkaansa tarvittaessa jopa 70 prosenttia. Diiliin kuuluu kuitenkin se, että hänelle maksetaan osuus hittisarjan kansainvälisiltä markkinoilta ja oheistuotteista tulevasta voitosta. Shearer esittää sarjassa Mr. Burnsin, Smithersin ja Ned Flandersin ääniroolit. Ääninäyttelijän mukaan sarjan tähdet ovat halunneet jo pitkään päästä osalliseksi sarjan tuotoista.

Viime keväänä Simpsonit joutui yllättäen sensuurin kouriin Euroopassa. Fukushiman ydinonnettomuuden jälkeen saksalainen Pro7-televisiokanava ilmoitti tarkistavansa sarjan tulevat jaksot etukäteen ja jättävänsä esittämättä jaksot, joissa on viittauksia ydintuhoon.