Siepattu – arvostelu

Elokuvat · Neea Jokinen

Samalla kun Twilight-fanit janoavat vampyyrisarjan pian ilmestyvää neljättä elokuvaa, ihmissusi Jacobia hittielokuvissa näyttelevä Taylor Lautner nähdään pääosassa Siepattu-elokuvassa. 19-vuotias miljoonien teinityttöjen päiväuni nähdään vauhdikkaassa toimintaelokuvassa omassa elementissään.

Taylor Lautnerin näyttelemä roolihahmo Nathan Harper luulee olevansa tuiki tavallinen lukiolainen. Hänen elämänsä muuttuu kuitenkin kertarykäisyllä, kun Nathan saa selville olevansa kadonneiden lasten listalla. Pian omaa itseään etsivä teinipoika päätyykin pakomatkalle naapurin Karen-tytön (Lily Collins) kanssa.

Nathan alkaa saamaan vastauksia erikoisiin uniinsa ja raivokohtauksiinsa, kun hän todistaa kasvattivanhempiensa murhan. Järkyttynyt nuorukainen ei kuitenkaan jää seisomaan laakereilleen. Hän ryhtyy selvittämään salattua elämäänsä ihastuksensa Karenin kanssa pahisten jahdatessa pakenevaa teinikaksikkoa.

Siepattu on mielenkiintoinen sekoitus nuorisoelokuvaa ja kutkuttavaa toimintaa. Elokuva ja sen juoni pysyi tasaisesti raiteillaan taistelukohtauksineen, teinibileineen ja lapsuuden ihastuksineen. Näyttävistä lihaksistaan tunnettu Taylor Lautner vilauttikin elokuvassa odotetusti paljasta pintaa jo ensimmäisillä minuuteilla. Vatsalihasten esittely tuntuu hieman kornilta, mutta on ainakin naiskatsojien mieleen.

Taylor Lautner sopii hyvin adrenaliiniryöppyisen elokuvan tähdeksi, sillä taistelulajeja harrastanut nuorukainen näyttelee tappelukohtaukset vakuuttavasti ja aidosti. Twilight-hunkista ei kuitenkaan saatu elokuvassa juurikaan mitään uutta esille. Lautnerin roolisuoritus oli kuin kopio Twilight-elokuvien ihmissusi Jacobista kävelytyyleineen ja salaperäisine ilmeineen.

Elokuvassa nähtiin myös lukuisia tähtinäyttelijöitä. Lucius Malfoyta Harry Potter -menestyselokuvissa näytellyt Jason Isaacs vakuutti tiukan kasvatti-isän roolissa. Suosikkilaulaja Phil Collinsin tytär Lily Collins taas teki loistavan roolisuorituksen Karenina, mikä nostaa varmasti 22-vuotiaan kaunottaren yhdeksi halutuimmaksi tulokkaaksi Hollywoodissa. Avatar-tähti Sigourney Weaver taas ei tuntunut oikein sulautuvan roolihahmonsa syövereihin.

Lajityyppi: Toiminta, draamaOhjaaja: John SingletonPääosissa: Taylor Lautner, Lily Collins, Alfred Molina, Jason Isaacs, Maria Bello, Sigourney Weaver, Dermot MulroneyEnsi-ilta: 14.10.2011Kesto: 1h 47minIkäraja: K15

Pisteet 4/5