Perheenäiti joi 28 litraa cokista viikossa kymmenen vuoden ajan

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kofeiiniriippuvuus on nykyään erittäin yleistä. Etenkin kahvin ja muiden piristävien juomien juojat voivat säännöllisen käytön jälkeen huomata riippuvaisuutensa. Nyt Britanniassa eräs nainen kertoi juoneensa kymmenen vuoden ajan pelkkää light-kokista, koska oli jäänyt siihen koukkuun.

36-vuotias Claire Ayton nimittäin joi 14 kahden litran light-kokispulloa viikossa kymmenen vuoden ajan. Hän kertoi juoneensa aamuisin yhden kupin kahvia ja litkineensä loppupäivän pelkkää kokista. Kokisriippuvainen kertoi tunteneensa olonsa silti jatkuvasti janoiseksi.

Nainen päätti hakea apua terveydellisiin ongelmiinsa, sillä hän tunsi olevansa koko ajan väsynyt. Kahden lapsen äiti ei kertonut lääkärilleen kertaakaan kymmenen vuoden aikana olevansa riippuvainen kyseiseen limonadiin. Ayton käytti light-kokikseen rahaa 1.300 puntaa vuodessa.

Lääkärien saatua selville naisen ongelman, Aytonia kehotettiin lopettamaan epäterveellinen tapansa. Nainen onkin nyt tuntenut olonsa virkeämmäksi ilman piristävää juomaa. Hän on myös onnistunut pudottamaan painoaan lopetettuaan kokiksen juonnin.

– En ajatellut sitä riippuvaisuutena. Join kahvin aamulla ja loppupäivän litkin kokista, Ayton kertoi kokiksenjuonnistaan Mail Online -sivuston mukaan.