Ahdistelija kiinni 28 vuoden jälkeen – oli jo naimisissa uhrinsa kanssa

Ohhoh! · Stara.fi

Kiinassa on selvinnyt eräs poikkeuksellinen rikos, jonka selviäminen on aiheuttanut enemmän kysymyksiä kuin tuottanut vastauksia. Viranomaiset saivat nimittäin viimein kiinni miehen, joka etsintäkuulutettiin naisen ahdistelusta 28 vuotta sitten.

Chen Zonghao oli aikoinaan väkisin halannut erästä naista, joka teki tapauksesta rikosilmoituksen. Hainanin alueen poliisi sai äskettäin viimein selvitettyä tekijän henkilöllisyyden ja sai miehen myös kiinni. Samalla kuitenkin selvisi, että mies oli pakovuosiensa aikana mennyt naimisiin uhrinsa kanssa, China Daily uutisoi.

Uhri ja tekijä olivat menneet naimisiin vuosi välikohtauksen jälkeen. Nykyisin ammatikseen tukkuliikettä pyrittävällä pariskunnalla on kaksi poikaa ja yksi tytär. Mies on saanut syytteen huliganismista, josta voi Kiinassa saada jopa kuolemantuomion. Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut se, että rikosnimike poistettiin rikoslaista vuonna 1997. Lakia tulkitaan kuitenkin tekohetken mukaan, joten mies voi saada jopa kuolemantuomion.