Halloween-piilolinssit voivat sokeuttaa: ”Kipu oli hirveää”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kurpitsalyhdyistä ja pelottavista naamiaisasuistaan tunnettu Halloween-juhla on jo ovella. Etenkin Yhdysvalloissa Halloweenia juhlistetaan näyttävästi. Nyt asiantuntijat haluavat kuitenkin varoittaa näyttäviin naamiaisasuihin panostavia ihmisiä värillisistä piilolinsseistä.

Yhdysvaltojen Food And Drug –järjestö levittää parhaillaan sanaa Halloween-huumaisille juhlijoille värillisten piilolinssien haittavaikutuksista. Luvattomat ja silmiinpistävät piilolinssit voivat nimittäin tutkimusten mukaan pahimmassa tapauksessa jopa sokeuttaa niiden käyttäjän.

Mail Online –sivuston mukaan asiantuntijat ovat huolissaan näyttävien värilinssien suosiosta. Etenkin punaiset vampyyrilinssit ja keltaiset zombiet ovat suosittuja Halloween-juhlijoiden keskuudessa. Eräs tyttö kertoi tutkimattomien värilinssien liimautuneen kiinni hänen silmiinsä ja aiheuttaneen vakavan silmätulehduksen.

– Silmiäni poltti neljän viikon ajan ja kipu oli hirveää. En voinut myöskään ajaa autoa kahdeksaan viikkoon. Näköni vaurioitui pahasti, Laura Butler kertoi piilarikokemuksestaan Mail Online –sivustolle.