Homoja kannustetaan tekemään rikosilmoituksia

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmanlaajuinen seksuaalivähemmistöjen Pride-kulkue järjestettiin myös kesällä Suomessa. Pride-liike kannustaa homoja, lesboja, biseksuaalisia ja transseksuaalisia ihmisiä olemaan ylpeitä seksuaalisuudestaan. Liikkeen symboleihin kuuluu muun muuassa värikäs sateenkaarilippu.

Nyt Walesin poliisi ilmoitti liimaavansa Pride-liikkeen sateenkaarilippu-symbolia poliisiasemien vastaanottotiskeille. He nimittäin haluavat kannustaa seksuaalivähemmistöjä tekemään rohkeasti rikosilmoituksia. Monet eivät nimittäin uskalla ilmoittaa rikoksesta, jos siihen liittyy homoseksuaalisuutta.

– On tärkeää, että yhteisömme kaikki jäsenet tuntevat olonsa turvalliseksi. Taustoistaan huolimatta, haluamme kaikkien uskaltavan ilmoittamaan rikoksesta luottavaisin mielin, Walesin poliisijärjestön edustaja Manus Sheridan kertoi Mail Online –sivuston mukaan.

Suosituissa Gay Pride –kulkueissa nähdään myös lukuisia julkkiksia. Muun muuassa 58-vuotias suosikkilaulaja Cyndi Lauper tunnetaan sukupuoli –ja seksuaalivähemmistöjen tukijana. Äskettäin Grammy-palkitun tähden uutisoitiin avanneen The True Colors –turvakodin, joka auttaa 18 – 24 –vuotiaita kodittomia homo –ja lesbonuoria. New Yorkissa sijaitseva suojapaikka tarjoaa sen asukkaille muun muuassa erilaisia koulutusjärjestelmiä.