Voitti kolme miljoonaa lotossa – kuponki katosi ja vaimo jätti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suomessa pelattiin 1. lokakuuta kaikkien aikojen ylivoimaisesti suurin jättipotti lotossa. Jaossa oli nimittäin kymmenen miljoonaa euroa. Monissa muissa maissa lottojen päävoitot ovat valtavan suuria Suomeen verrattuna, sillä esimerkiksi vuonna 2010 Italian SuperEnalotto-pelissä oli jaossa 155,8 miljoonaa euroa.

Nyt brittiläinen Martyn Tott on kertonut Mail Online -sivustolle epäonnekkaan lottokokemuksensa. Hän nimittäin kertoi voittaneensa lotossa kolme miljoonaa puntaa. Miehen elämä romahti kuitenkin voittouutisen jälkeen, sillä hän oli kadottanut arvokkaan lottokuponkinsa.

Mies kertoi huomanneensa voittonsa vuonna 2001, kun lottoyhtiö pyysi eräässä ilmoituksessa puoli vuotta piiloksissa ollutta voittajaa lunastamaan rahansa. Tajuttuaan seitsemän oikein -rivinsä olleen tismalleen sama kuin ilmoituksessa, Tott suunnitteli jo luksuselämää vaimonsa kanssa.

Lotto-organisaatio ei suostunut maksamaan miehelle kolmen miljoonan punnan voittoa, vaikka pariskunnalla oli todisteet kupongista ja pelitiedoista tietokoneella. Tott menetti pitkän, vaikean ja hävityn oikeustaistelun myötä myös vaimonsa.

– Rahan vieminen pois minulta oli kidutusta. En tiennyt pitkään aikaan kuka olin ja en löytänyt elämälleni suuntaa, Tott kertoi Mail Online -sivustolle.