Järkyttävä tapaus videolle: Pikkutyttö jäi kahden auton alle – kukaan ei auttanut

Ohhoh! · Stara.fi

Verkossa leviää parhaillaan järkyttävä videotallenne, jossa nähdään kuinka kaksivuotias pikkutyttö jää Kiinassa kahden eri auton alle ja joutuu makaamaan vakavasti loukkaantuneena kadulla ilman että ohikulkijat auttavat häntä.

Paikalliset televisiouutiset raportoivat valvontakameran videon kera järkyttävästä tapauksesta, jossa lapsi jätettiin yksin kadulle kuolemaan. Toinen yliajava auto todennäköisesti huomasi kadulla makaavan pienokaisen, mutta siitä huolimatta ajoi tämän yli. Nyt asiasta on noussut – täysin aiheellisesti – Kiinassa kohu, jossa kansalaiset ovat joutuneet pohtimaan kuinka inhimillisiä he lopulta ovatkaan.

Onnettomuudet tallennettiin torstaina Guangdongin provinssissa sijaitsevan Foshanin kaupungin kaduilla. Maassa makaava pikkutyttö on Yueyue ei voinut jäädä ohikulkijoilta huomaamatta, mutta kukaan ei välittänyt hänestä seitsemään minuuttiin. Brittiläisen The Telegraph -lehden mukaan tyttö sai vakavia vammoja ja makaa parhaillaan koomassa ja hengityskoneessa teho-osastolla. Tytön selviämisestä ei ole takeita.

Eilen maanantaina tapaus oli kiinalaisen Sina Weibo -blogipalvelun kohutuin puheenaihe. Ohikulkijoiden toimintaan vaikutti mahdollisesti vuonna 2006 sattunut tapaus, jossa tuomioistuin määräsi naista auttaneen ohikulkijan maksamaan naiselle korvauksia. Näin ollen kiinalainen oikeuslaitos olisi osaltaan vastuussa kansalaisten uskomattomasta käytöksestä, ChinaSmack kirjoittaa.