”Maailmanloppu tulee huomenna” – törkeää rahastusta eläinten kohtalolla

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin kuinka amerikkalainen radioevankelista Harold Camping on ennustanut maailmanlopun koittavan huomenna perjantaina. Alunperin ihmiskunnan piti hänen mukaansa tuhoutua jo toukokuussa, mutta myöhemmin hän tarkensi laskelmiaan.

Nyt ennustuksella rahastavat Campingin lisäksi myös useat muut tahot. Eräs niistä on Eternal Earth-Bound Pets. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen palvelua, jossa se lupaa pitää hyvää huolta taivaaseen nousseiden ihmisten maan päälle jääneistä lemmikeistä.

Peruspaketin hinta on 135 dollaria, joka laskutetaan tuli maailmanloppua tai ei. Palvelussa vannoutunut ateisti menee muiden ihmisten ylösnousemuksen jälkeen perheen kotiin ja noutaa eläimen hoitoon jopa kymmeneksi vuodeksi. Yrityksellä on 40 työntekijää ja hoitoon otetaan kaikkia yleisimpiä lemmikkejä.

Ennustusta epäillään kuitenkin miljoonaluokan rahastukseksi. Keväällä tuhannet ihmiset lahjoittivat omaisuuksia Campingin pyörittämälle Family Radio International -yritykselle maailmanlopun pelossa. Tuolloin jopa perintöjä testamentattiin maailmanlopun ennustajalle.

Verottajan mukaan Family Radio sai vuonna 2010 lahjoituksina yhteensä 18,3 miljoonaa dollaria ja sen omaisuus oli vuoden loppuessa 104 miljoonaa dollaria. Kyseessä on jo kolmas Campingin maailmanlopun päivä, sillä ensimmäinen ennustus meni metsään jo vuonna 1994.