Poliisi oli voimaton – sankari-isä otti kiinni tyttärensä murhaajan

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessakin tapahtuu rikoksia, joiden selvittämisessä poliisi ei edisty lainkaan tai ei edes aloita tutkimuksia. Tällaisissa tilanteissa juttu jää suurella todennäköisyydellä selvittämättä, ellei uhri ryhdy itse selvittämään tekijöitä poliisin puolesta.

Nyt maailmalla uutisoidaan viime vuonna Ranskassa sattuneesta tapauksesta, jossa poliisi ei kyennyt selvittämään teinitytön raiskausta ja murhaa. Tapaus on nyt noussut uudelleen otsikoihin oikeudenkäynnin lähestyessä.

Viranomaisten toimintaan suivaantunut tytön isä Andre Bamberski ryhtyi itse selvittämään tapausta ja onnistuikin siinä kolmen vuosikymmenen jälkeen. Nyt Bamberskia ylistetään kotimaassaan todelliseksi sankari-isäksi.

Andre Bamberskin tytär raiskattiin ja murhattiin vuonna 1982. Poliisi ei onnistunut selvittämään tapausta, mutta isä teki sen eteen töitä vuosikymmeniä. Nyt hän on löytänyt miehen, joka on tunnustanut kaapanneensa tytön ja vieneen hänet Saksaan. Tytön isä sai miehen kiinni ja vei hänet Ranskaan, jossa luovutti hänet poliisille oikeudenkäyntiä varten, The New York Times uutisoi.

Tekijä oli epäiltyjä rikoksesta jo aiemmin, mutta häntä ei yrityksistä huolimatta saatu Saksasta Ranskaan kuulusteluita varten. Viranomaisten ”seistessä tumput suorina” perheenisä päätti noutaa miehen Ranskaan itse. Nyt isää uhkaa tuomio miehen salakuljettamisesta rajan yli.