285 tyttöä joutui vaihtamaan nimensä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Intiassa suoritettiin eilen poikkeuksellinen operaatio, jossa 285 tyttöä joutui vaihtamaan samanaikaisesti nimeään. Syynä nimenmuutokseen oli se, että heidän etunimensä merkitys oli hieman kyseenalainen. Se tarkoitti nimittäin hindinkielellä ”ei haluttavaa”.

Intian Maharashtran hallinto suostui vaihtamaan tyttöjen nimet. Nimen vaihtaminen suoritettiin juhlallisessa tilaisuudessa, jossa tytöt olivat mukana. Kyseenalaiset nimet olivt Nakusa ja Nakushi, ja seremoniassa tytöt saivat valita itselleen uuden etunimen. Monet ottivat elokuvatähtien tai muiden julkkisten nimet, New York Post uutisoi.

Nyt tyttöjen toivotaan voivan aloittaa elämänsä ilman nimen aiemmin aiheuttamaa syrjintää. Kerroimme taannoin, että Kiinassa yhden lapsen politiikka on johtanut siihen, että maassa on 118 miestä sataa naista kohti. Intiassa tilanne on samansuuntainen, mutta ei aivan yhtä paha.