Applen iPad syntyi Microsoftin vedätyksen ansiosta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mediakulutuksen ja tietokoneiden käyttämisen nopeasti mullistanut Applen iPad on saanut useita seuraajia, mutta yksikään niistä ei ole päässyt lähellekään samanlaisiin myyntilukuihin. Viime viikolla asiantuntijat veikkasivat, että internetiä käytetään pian enemmän tablet-koneilla kuin perinteisillä tietokoneilla.

Äskettäin edesmennyt Applen johtaja Steve Jobs paljastaa nyt postuumisti julkaistussa elämäkerrassa mielenkiintoisen seikan iPadin syntyhistoriasta. Maailman suosituin tablet-tietokone sai nimittäin alkunsa Microsoftin henkilökunnan vedätyksen ansiosta. He olivat väittäneet lounaalla Jobsille suunnittelevansa mullistavaa tablet-tietokonetta.

– Lounaalla hän puhui minulle jo ainakin kymmenennen kerran siitä. Minä sain siitä tarpeekseni ja kun tulin kotiin sanoin ”V**ut, näytetään heille millainen tablet-tietokone voi todella olla”, Steve Jobs kertoo omaa nimeään kantavassa elämäkerrassaan.

Tähän mennessä Apple on myynyt noin 40 miljoonaa iPad-tietokonetta.