Nainen synnytti taidegalleriassa: ”Katsojat liikuttuivat esityksestä”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kerroimme aiemmin kuinka newyorkilainen taiteilija kertoi aikovansa synnyttää esikoisensa estradilla. Elämäntyölleen omistautunut Marni Kotak kertoi kohahduttavan taideteoksensa nimeksi Raising Baby X. Taiteilijan mielestä lapsen syntymä on nimittäin maailman hienointa taidetta.

Nyt 36-vuotias kohutaiteilija on toteuttanut haaveensa live-synnytyksestä. Kotak synnytti lapsensa Microscope-taidegalleriassa kymmenien ihmisten läsnäollessa. Ajax-vauvan kerrottiin syntyneen terveenä ja hänen kerrottiin olevan potra poika. Taidegallerian vieraat kuvailivat synnytystä taianomaiseksi.

– Olin onnekas, koska sain todistaa lapsen syntymän. Taidegallerian ilmapiiri oli maaginen ja kaikki katsojat liikuttuivat esityksestä. Se oli tunteellista ja aitoa taidetta, paikalla ollut katsoja Katarina Hybenova kertoi Bush Wickly Daily -sivustolla.

Marni Kotak on tehnyt ennenkin hyvin erikoisia taideteoksia ja tuotoksia. Hän on esittänyt katsojilleen muun muuassa neitsyytensä menettämisen ja oman syntymänsä. Taiteilija kertoi myös varoittaneensa tulevia katsojia ja gallerian vierailijoita lapsensa syntymästä. Raising Baby X -taidetuotoksen tekeminen tulee kestämään 18 vuotta. Tuore äiti nimittäin aikoo kuvata lapsensa kasvun täysi-ikäisyyteen tekemällä Ajax-pojastaan viikoittain videokoosteita.