Apple rikkaampi kuin Yhdysvallat – kassassa yli 80 miljardia

Digi · Stara.fi

Maailman suurin teknologiayhtiö Apple tunnetaan erityisesti Mac, iPhone ja iPad -tuotteistaan. Yhtiön toiminta edesmenneen Steve Jobsin aikana oli äärimmäisen menestyksekästä, ja se näkyy myös kassassa. Apple on nimittäin rikkaampi kuin Yhdysvallat.

Yhdysvallat on kamppaillut jo pitkään kassakriisin kanssa, sillä valtion pohjattoman kirstuun pohja häämöttää jo. Tämän seurauksena Apple on ohittanut käteisen rahan määrässä mitattuna Yhdysvallat jo jonkin aikaa sitten. Tuoreimmassa katsauksessa ero on vain suurentunut Applen eduksi, sillä rahaa on nyt kassassa huimat 81,5 miljardia dollaria.

Varoista 66 prosenttia pidetään verotuksellisista syistä ulkomailla. Saman katsauksen mukaan Applella on nykyisin 60.400 työntekijää. Applen nykyinen toimitusjohtaja kertoi sijoittajille, että raha ei ainakaan vielä polta yhtiön kassassa ja että yhtiöllä ei ole välitöntä tarvetta sijoittaa varojaan. Asiasta kertoi talouslehti Forbes.