Lapsen nimeksi Adolf Hitler – huostaanotettiin vanhemmilta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset sosiaalityöntekijät syyllistyvät vuosittain lukuisiin perusteettomiin lasten huostaanottoihin, kun vanhemmilta otetaan lapsi tai lapset pois yllättäen ja väärin perustein. Nyt maailmalla on uutisoitu niin ikään perin erikoisesta tapauksesta.

Yhdysvalloissa vanhemmat Heath ja Deborah Campbell antoivat lapselleen nimeksi Adolf Hitler tunnetun saksalaisen mukaan. Se ei ollut sosiaaliviranomaisten mieleen, sillä tuloksena oli perheen kaikkien kolmen lapsen huostaanotto, NBC uutisoi.

– Tuomarin mukaan viranomaisilla ei ollut mitään näyttöä lasten huonosta kohtelusta. Hänen mukaansa se johtui vain nimestä. Heidät vietiin pois nimen takia. Tämä on Yhdysvallat, jota he väittävät vapaaksi maaksi. Myös lapsi pitäisi voida nimetä kuten haluaa, Heath Campbell ihmetteli NBC-kanavalle.

Tilanne sai alkunsa vuonna 2009, kun kondiittori ei suostunut kirjoittamaan lapsen synttärikakkuun Adolf Hitler Campbell. Seuraavaksi asiaa käsitellään oikeudessa, joka voi palauttaa lapsen vanhemmilleen aikaisintaan joulukuussa.