McDonald’sin uutuus ihmetyttää – 600 kilokaloria kertalaakista

Ohhoh! · Stara.fi

Pikaruoan maine terveellisenä ruokana on kyseenalaistettu lukemattomia kertoja. Tuoreessa muistissa on vielä esimerkiksi aihetta läsitellyt Super Size Me -dokumenttielokuva. Monikansalliset pikaruokayhtiöt ovatkin viime aikoina tehneet kovasti töitä maineensa parantamiseksi.

Nyt Britanniassa on noussut kuitenkin kohu McDonalds-ketjun uudesta aamiaisesta. Uuden Breakfast Wrapin kerrotaan olevan ketjun  lihottavin, suolaisin ja epäterveellisin annos, joka sisältää peräti 600 kilokaloria. Englantilainen National Obesity Forum and Child Growth -säätiö on nyt suosittellut, etteivät vanhemmat ostaisi annosta lapsilleen.

Hyvänä seikkana sen sijaan pidetään sitä, että tuotteessa on käytetty vapaiden kanojen munia ja paikallista porsaanlihaa. Daily Mail -lehti kuitenkin epäilee, että epäterveellinen uutuus voi ryvettää entisestään pikaruoan mainetta. Annos sisältää makkaraa, pekonia, kananmunaa, juustoa ja röstiperunaa. Annoksesta normaali ihminen saa kerralla noin kolmanneksen päivän energiatarpeestaan ja puolet rasvan ja suolan tarpeestaan.