Jopa 12-vuotiaat brittilapset juopottelevat huimia määriä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisia nuoria pidetään runsaasti alkoholia käyttävinä, mutta sama ongelma on toki myös monissa muissa maissa. Nyt esimerkiksi Britanniassa viranomaisetkin ovat havahtuneet alati pahenevaan ongelmaan, kun yhä useammat lapset alkoholisoituvat.

Kolme tuoretta tutkimusta ovat nyt vahvistaneet epäilyt siitä, että brittilapset käyttävät huolestuttavan paljon alkoholia, eivätkä nuku tarpeeksi pysyäkseen hereillä koulussa. Erityisen paljon huomiota on kiinnitetty siihen, että monet jopa 12-vuotiaista lapsista joivat viikossa niin paljon alkoholia, että se vastaa 19 viinilasillista.

Neljä prosenttia ikäryhmästä joi viikossa 28 tai useampia annoksia alkoholia, mikä olisi aikuiselle ihmisellekin liikaa. Tuloksista uutisoineen Sunday Express -lehden mukaan samalla lasten ja nuorten univaje on kasvanut nopeasti. Peräti 48 prosenttia 14 – 15-vuotiaista tytöistä kertoi, ettei kykene väsymyksen vuoksi keskittymään kunnolla koulussa. Pojista univajeesta kärsi 41 prosenttia.